Koncert Crvene Jabuke i predstava Tarika Filipovića – zar treba bolja najava za ovogodišnji SMART fest u Stocu?

3. svibnja 2023. | Vijesti, SMART fest

Kada spomenete Stolac neizbježno je spomenuti SMART fest! Ovaj festival postao je dio grada na Bregavi kojemu redovito donosi živost kakvu može donijeti rijetko koji događaj u neki grad.

Da ekipa koja radi oko organizacije događaja misli ozbiljno i podiže ljestvicu organizacije iz godine u godinu pokazuje ovogodišnji program SMART festa (Stolac Music and ARTs festival).

Festival će ove godine biti održan 17. i 18. lipnja, a otvorit će ga predstava za djecu ”Noć čarobnih pahuljica” Malog teatra Mostar. Radi se o interaktivnoj, zabavnoj i poučnoj predstavi Maloga teatra u kojoj mogu uživati najmlađi, oni malo stariji i još malo stariji.

Ulaz na predstavu je za sve besplatan.

Istog dana slijedi središnji događaj ovogodišnjeg festivala – koncert benda Crvena jabuka! Na pozornicu SMART festa dolazi jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima i koji će okupljene oduševiti svojim najvećim hitovima.

Njihove pjesme su obilježile živote nekoliko generacija, stoga ne sumnjamo da će oni nešto stariji doći uživati u starim hitovima, a oni mlađi u novim glazbenim ostvarenjima.

Domaćini su se potrudili da festival ove godine zatvore sa stilom, a tko će za to biti bolji nego Tarik Filipović i predstava ”Ćiro”, koja je na rasporedu 18. lipnja.

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva gledatelji će vidjeti kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu. Tarik Filipović je poznat po svojoj izvanrednoj glumačkoj sposobnosti, a njegova izvedba Ćire definitivno je jedna od najupečatljivijih uloga u njegovoj karijeri. Njegov nastup u ovoj predstavi je nešto što ne smijete propustiti.

Cijena ulaznice za predstavu i koncert je 10 KM, a moći će se nabaviti putem sustava KupiKartu.ba. O detaljima prodaje ulaznica uskoro!

Na kraju vrijedi istaknuti kako se SMART fest proteklih godina etablirao kao nezaobilazan kulturni i zabavni događaj, ne samo u Stocu, nego i u cijeloj regiji, kao festival koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.

Kroz dugi niz godina koncerte su u sklopu SMART festa održali Zoster, Marijan Ban i Diktatori, klapa Contra, Ante Cash, Psihomodo pop, Opća opasnost, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, Who see i Željko Bebek.

Uz izniman koncertni niz, festival svake godine ugosti različite kazališne predstave i predstave za djecu. Publika je do sada mogla pogledati predstave Otirač, Ne igraj na Engleze, Priča o dva brata, Koko u školi za klaune, Abeceda književnosti, Mala škola glume, Magic show za cijelu obitelj…, gdje je posebno uživala najmlađa publika.

Dakle, ove godine, 17. i 18. lipnja, put pod noge i pravac u Stolac na SMART Fest!