NAJAVA: SMART FEST (Stolac Music and ARTs festival) 2016.

19. svibnja 2016. | SMART fest, Vijesti

Udruga građana „Inicijativa“ Stolac po prvi put u Stocu organizira kulturno-glazbeni festival SMART FEST (Stolac Music and Arts Festival), koji će se održati 3. i 4. lipnja 2016. (petak i subota) na različitim lokacijama u središtu grada. Zamišljen je kao spoj kulture i glazbe koji će svim zainteresiranim ponuditi međusobnu interakciju, sudjelovanje i uključivanje u razne festivalske sadržaje.

Protokol događanja:

3.6.2016. Petak

  • 9,00h Street art radionica – okupljanje svih zainteresiranih je ispred zgrade Općine u Stocu. Street art radionica nastala je u suradnji sa Street Arts Festival Mostar s ciljem promoviranja ulične umjetnosti, oživljavanja javnih prostora grada, kako bi doprinijeli stvaranju urbane kulture u Stocu, ostvarujući direktnu komunikaciju s građanima Stoca koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije. Stolac, grad s bogatom kulturno-povijesnom baštinom daje inspiraciju za umjetničko ocrtavanje i pronalaženje skrivene kreativnosti kod svih znatiželjnika za Street art.

  • 17,00h Radionica fotografije – zanimljivo fotografsko druženje svim zaljubljenicima u fotografiju na Starom gradu Vidoškom održati će fotgraf g. Mate Zemljić. Radionica će započeti u Gradskom dječjem parku okupljanjem svih zainteresiranih za ugodno druženje, smijeh i fotografiranje. Nakon upoznavanja i kratkog uvodnog predavanja, kreće se polako na Stari grad Vidoški slikajući sve ono zanimljivo što Vam pod oko dođe. Sva pitanja, nedoumice ili nešto što Vas zanima oko fotografije i slikanja moći ćete postaviti fotografu koji će biti na raspolaganju svim sudionicima. Radionica fotografije nosi sa sobom Natječaj za najbolju fotografiju na temu: HERCEGOVINA. Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje uslikaju ili imaju već uslikanu fotografiju, bilo fotoaparatom ili mobitelom motiv koji predstavlja naš rodni kraj Hercegovinu. Broj fotografija nije ograničen. Natječaj je otvoren od danas pa sve do 3.6.2016. do 24,00h. Svoje fotografije sa svojim osobnim podacima šaljite na e-mail: info@inicijativa.ba ili na fb stranicu Udruge građana „Inicijativa“ Stolac.

  • 20,00h Predstava „Otirač“ i koncert Ive Jurića – gradska bašta je rezervirana za večernje druženje na kojem Vas čeka jako puno smijeha i dobre zabave uz komičnu predstavu koju će nam upriličiti poznati mostarski glumac Ivo Krešić. Predstavu „Otirač“ upotpunit će i nastup naše Stolačke limene glazbe i Stolačkih mažoretkinja. Nakon predstave preselit ćemo se samo nekoliko koraka do vanjske bašte Caffe cluba Corona gdje nas čeka svima poznati mladi pjevač Ivo Jurić. Uz dobre zvuke gitare i odlične pjesme završit ćemo prvu večer SMART festa 2016.

4.6.2016. Subota

  • 11,00h „Abeceda književnosti“ predstava za djecu – drugi dan započinjemo predstavom i druženjem za djecu u gradskoj bašti u središtu grada. Mali teatar Mostar i akademski glumci Ivo Krešić i Igor Vidačković izvest će poučnu komediju za djecu „Abeceda književnosti“. Spoj zabave i poučnog programa kroz specifičan način izvođenja predstave i odlične glumačke kreacije daju zaigranost i energiju koju djeca lako prate. Pozivamo i sve odrasle da nam se pridruže jer ćemo se na jedan trenutak s užitkom vratiti i prisjetiti naših školskih dana. Za naše najmlađe mališane zadužene su maskote „Flipko i Monti“ koji će veselo druženje uljepšati slatkim poklončićima. S nama će biti i naše razigrane Stolačke mažoretkinje, koje dolaze okićene srebrenom medaljom s XIV. državnog prvenstva mažoretkinja Saveza FBiH.

  • 17,00h Izložba fotografija najboljih sudionika Radionice fotografije – popodne ćemo se preseliti u naš Gradski park, gdje će se upriličiti izložba fotografija najboljih sudionika Radionice fotografije i proglašenje najboljih koji su sudjelovali na otvorenom natječaju za najbolju fotografiju na temu: Hercegovina.

  • 21,00h Koncert grupe Zoster – posljednji sati SMART festa rezervirani su za fantastične zvuke rock and rolla, koju će započet mlada pesrpektivna grupa PTSP iz Mostara, koja će nas zagrijati za veliki koncert grupe Zoster u središtu grada. Zoster je poznata mostarska grupa, koja iza sebe ima četri studijska albuma s čijim ćemo hitovima, poput Tko je jamio, Budi svoj, Volio sam te i mnoge druge, zatvoriti prvi Stolac Music And Arts Festival 2016.

Udruga građana „Inicijativa“ Stolac poziva svu djecu, mlade i odrasle da dođu u središte grada u Stocu, 3. i 4. lipnja, ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan, a dobra zabava je itekako zagarantirana!