Opća opasnost u Stocu priredila koncert za pamćenje

16. lipnja 2019. | SMART fest, Vijesti

Koncert koji je u Stocu, u sklopu ovogodišnjeg SMART Festa, u subotu priredila poznata hrvatska rock’n’roll skupina ”Opća opasnost” zasigurno će se dugo pamtiti. Zaljubljenici u ovu glazbu uživali su u hitovima poput ”Tri rijeke”, ”Pobjeg’o sam”, ”Uzalud sunce sja”… Zanimljivo je istaknuti kako su posjetitelji koncerta došli iz cijele BiH, pa i susjedne Hrvatske, kako bi uz Bregavu uživali u koncertu ovoga benda, koji se svojski potrudio da napravi atmosferu za pamćenje.

Prije Opće opasnosti na pozornicu je izašla grupa ”Nešto između”, koja je okupljene zagrijala za koncert večeri, a osim glazbe SMART Fest priredio je u subotu i program za najmlađe u sklopu kojega je upriličena predstava “Autostopom kroz glumu”, a koju su izveli glumci Malog teatra iz Mostara.

Ovogodišnji dvodnevni SMART Fest započeo je u petak Streetart radionicom koju je realizirao mladi stolački umjetnik Srećko Babić uz pomoć svojih kolega sa Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, u kojoj su sudjelovali učenici stolačkih osnovnih i srednjih škola.

Otvaranje festivala započelo je predstavom “Ne igraj na Engleze” Narodnog pozorišta Mostar, koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju.
Program je nastavljen premijerom filma “Domaća zadaća”, koji je realiziran u suradnji sa Srednjom školom Stolac.

Potom je uslijedio koncert popularnog benda Diktatori iz Splita, koji su oduševili publiku okupljenu u Stocu. Za nastup Diktatora okupljene su zagrijali mladi stolački glazbenici Emma i Ivan.

Vrijedi spomenuti kako je ovo četvrti po redu SMART Fest, čiji je organizator udruga “Inicijativa” Stolac, a radi se o festivalu koji je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.