Predstavom Abeceda književnosti započeo drugi dan SMART FEST-a

10. lipnja 2016. | SMART fest, Vijesti

Drugi dan Stolac Music and Arts festivala započeo je predstavom i druženjem za djecu u gradskoj bašti u središtu grada u Stocu. Mali teatar Mostar i akademski glumci Ivo Krešić i Igor Vidačković izveli su poučnu komediju za djecu „Abeceda književnosti“. Spoj zabave i programa kroz specifičan način izvođenja predstave i odlične glumačke kreacije dali su veselu zaigranost i energiju koju su djeca lako pratila. Zabave i smijeha nije falilo ni za sve odrasle koji su se na jedan trenutak s užitkom vratili i prisjetili svojih školskih dana.

Za naše najmlađe mališane zadužene su bili  „Flipko i Monti“ koji su veselo druženje uljepšali slatkim poklončićima.

S nama su bile i naše razigrane Stolačke mažoretkinje, koje su došle okićene srebrenom medaljom s XIV. državnog prvenstva mažoretkinja Saveza FBiH. Njihova razigranost i osmijesi na licu rasplesali su i naše današnje maskote Flipka i Montija, kao i svu djecu koji su s oduševljnem ispratili današnji događaj, koji je SMART FEST organizirao samo za njih.

Program je nastavljen u 17:00h u gradskom parku izložbom fotografija najboljih sudionika Radionice fotografije i proglašenje najboljih koji su sudjelovali na otvorenom natječaju za najbolju fotografiju na temu: Hercegovina.

Prvo mjesto foto natječaja –  Anja Rikalo.

Drugo mjesto foto natječaja – Marin Primorac

Treće mjesto foto natječaja – Mladen Topić

Također su nagrađeni i najbolji sudionici Radionice fotografije, koja je održana pod vodstvom fotografa g.Mate Zemljića, pa je prvo mjesto za najbolje uslikanu fotografiju osvojila Marija Matić, drugo mjesto pripalo je Danieli Stanković, a treće mjesto Mariji Raguž.