Započeo prvi SMART FEST

10. lipnja 2016. | SMART fest, Vijesti

Street Art radionicom, koja je nastala u suradnji sa Street Arts festivalom iz Mostara, a koji se već nekoliko godina uspješno održava u gradu na Neretvi, jučer je u Stocu započeo prvi kulturno-glazbeni festival SMART FEST. S ciljem promoviranja ulične umjetnosti i oživljavanja javnih prostora grada, Učenici Srednje škole Stolac zajedno sa stručnim suradnikom Street Arts Festivala iz Mostara obojali su zid na zgradi Suda.

Svi zaljubljenici u fotografiju imali su priliku sudjelovati i na Radionici fotografije, koja je održana u poslijepodnevnim satima na Starom gradu Vidoškom. Fotograf Mate Zemljić održao je zanimljivo predavanje svim sudionicima, nakon čega je nastavljeno slikanje na vrhu Starog grada u Stocu.

Malo poslije 20 sati započela je predstava Otirač u kojoj je poznati mostarski glumac Ivo Krešić progovorio na sebi karakterističan i humorističan način o problemima u društvu i državi.

Završni dio prvog dana SMART FEST-a nastavio se do dugo u noć uz dobre zvuke gitare i odlične pjesme perspektivnog mladog pjevača Ive Jurića.